Αρχική   Έθιμα   Hot ιδέες για σχεδιάκια και χρώμα στα πασχαλινά αυγά

Hot ιδέες για σχεδιάκια και χρώμα στα πασχαλινά αυγά

Πως θα βάψεις τα πιο σικ αυγά για το Πάσχα;

Αν στη ντουλάπα σου έχεις παλιά μεταξωτά φουλάρια που σκόπευες να πετάξεις, ξανασκέψου το. Μπορούν να αποτελέσουν το βασικό σου εργαλείο για υπέροχα χρωματιστά σχέδια πάνω στα αυγά. Αν πάλι δεν έχεις άχρηστα φουλάρια, στο εμπόριο υπάρχουν μεταξωτά υφάσματα σε πολύ καλές τιμές. Πως θα το κάνεις; Μάθε το βήμα-βήμα

Βήμα 1ο: Διαλέγεις ένα πολύχρωμο μεταξωτό φουλάρι με σχέδια και το κόβεις σε κομμάτια τέτοιου μεγέθους, ώστε κάθε κομμάτι να μπορεί να τυλίξει το κάθε αυγό ξεχωριστά, δίχως να αφήνει κενό.

Μετά τη βράση, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξετυλίγουμε και ιδού το αποτέλεσμα!

  • Η τεχνική της στάμπας με τα φυλλαράκια. Απλή και δοκιμασμένη!
  • Για ακόμη πιο μοντέρνο και σουρεαλιστικό σχέδιο στα αυγά σου, βάψε τα με… νήμα.
  • Πιάσε πινέλο και μπογιά για αυγά σωστά καλλιτεχνήματα!

Βήμα 2ο: Αφού βγάλεις τα αυγά από το ψυγείο, που κατά προτίμηση καλό θα ήταν να είναι χρώματος λευκού για καλύτερο αποτέλεσμα, τα τυλίγεις με τα κομμάτια υφάσματος και δένεις το τελείωμα με ένα λαστιχάκι.

Βήμα 3ο: Παίρνεις ένα χοντρό ύφασμα και το κόβεις σε κομμάτια. Με αυτά θα ξανατυλίξεις τα ήδη «περιτυλιγμένα» με το μετάξι αυγά.

Βήμα 4ο: Βάζεις σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό 2 κουταλιές ξίδι και αφού βυθίσεις μέσα τα αυγά, τα αφήνεις να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

Βήμα 5ο: Βγάζεις τα αυγά από τη φωτιά και τα αφήνεις να κρυώσουν. Μόλις τα ξεδιπλώσεις θα εκπλαγείς από τα όμορφα σχέδια που θα έχεις δημιουργήσει!

Αν προτιμάς τις στάμπες κάνε το παραδοσιακά

Πρόκειται για μια τεχνική που οι περισσότερες μάθαμε από τις γιαγιάδες μας, αλλά συνεχίζει να παραμένει πρωτότυπη και να εντυπωσιάζει. Ο λόγος για τη στάμπα με φυλλαράκια που αν δεν έχεις δοκιμάσει, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις και να είσαι σίγουρη πως θα εντυπωσιάσεις! Και σε αυτήν την περίπτωση τα αυγά μας, για καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να έχουν λευκό τσόφλι.

Βήμα 1ο: Τυλίγεις το βρασμένο αυγό μαζί με ένα φυλλαράκι από οποιοδήποτε φυτό μέσα σε ύφασμα από καλσόν

Βήμα 2ο: Όταν τα τυλίξεις όλα τα βυθίζεις στη βαφή και τα αφήνεις για λίγα λεπτά.

Βήμα 3ο: Όταν το καλσόν και το φυλλαράκι αφαιρεθεί πάνω στο αυγό θα έχει αποτυπωθεί το σχήμα του αλλά και οι πτυχώσεις του, δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Και για… σουρεαλιστικό αποτέλεσμα έχουμε τη λύση!

Αν προτιμάς ακόμη πιο μοντέρνο και σουρεαλιστικό σχέδιο στα αυγά σου, τη λύση στην δίνει η κλωστή ή και το κρεμμύδι! Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, έτσι και σε αυτήν την τεχνική προτιμώνται τα αυγά με λευκό κέλυφος.

Βήμα 1ο: Τυλίγεις ακανόνιστα με κλωστή κάθε αυγό.

Βήμα 2ο: Τα βυθίζεις στο νερό με τη βαφή και τα αφήνεις να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα

Βήμα 3ο: Μόλις τα βγάλεις τα αφήνεις να κρυώσουν και να στεγνώσουν και τα ξετυλίγεις. Τα σημεία που καλύπτονταν με την κλωστή θα έχουν παραμείνει λευκά!

newego_LARGE_t_821_105677284_type11878

Tip: Για ακόμη πιο περίεργο και ακανόνιστο αποτέλεσμα δοκίμασε να τυλίξεις τα αυγά με κρεμμυδόφλουδα και μετά τύλιξέ τα σε κομμένα καλσόν….και δε θα πιστεύεις στα μάτια σου!

Αν το χέρι σου “πιάνει” εντυπωσίασε τους με τα δικά σου σχέδια

Αν φημίζεσαι για την καλλιτεχνική σου φλέβα τότε μπορείς να δημιουργήσεις τα σχέδια που εσύ θέλεις, ζωγραφίζοντάς τα πινέλο ή «κεντώντας» τα.

Για πολύχρωμο και φωτεινό αποτέλεσμα πιάσε πινέλο και σχεδίασε ότι εσύ φαντάζεσαι πάνω στα βαμμένα αυγά με χρώμα ζαχαροπλαστικής ή βιολογική νερομπογιά.

* Αν θέλεις να βάλεις και τα παιδάκια στο… παιχνίδι ή αν δεν είσαι φαν του πινέλου, όμορφο αποτέλεσμα μπορείς να έχεις και με κηρομπογιές.

Αν θέλεις ακόμη πιο παραδοσιακό αποτέλεσμα μπορείς να τα «κεντήσεις» χαράσσοντας, με ένα μικρό ξυλαράκι, λουλούδια κι ευχές πάνω σε αυτά με λιωμένο κερί.

Και με τις απώλειες τι γίνεται;

Αν κάθε χρόνο τα μισά αυγά σπάνε και ραγίζουν κατά το βράσιμο και το χρώμα κατά τρόπο μαγικό εισχωρεί μέσα από το τσόφλι, τι κάνεις; Διάβασε,πατώντας εδώ, μερικά βασικά μυστικά για να τα βάψεις σωστά και δίχως απώλειες!

 



Αφήστε μια απάντηση